"Отсега ви казвам, че ще се кандидатирам за президент на следващите избори - през 2017 година." Това отсече вчера премиерът Бойко Борисов. Така той сложи точка на непрестанните въпроси към него дали ще е кандидатът на ГЕРБ за държавен глава на изборите тази есен.

"Ще изкарам един мандат премиер, още половината от другия и тогава ще се кандидатирам", отсече министър-председателят, като подчерта, че това не е шега.

Тримата заедно със здравния и строителния министър посетиха вчера Александровска болница. На срещата с лекарите Борисов даде думата на Росен Плевнелиев, като със закачка каза: "Плевнелиев, нали ще го издигаме, нали така пишете."

Борисов връчи чекове за общо 65 млн. лв. по Оперативна програма "Регионално развитие" на 7 болници. Александровска получава 13 млн. лв., а варненската "Св. Марина" - 18.6 млн. лв. Лечебниците в Благоевград, Сливен и Бургас вземат съответно 8 млн. лв., 7.8 млн. лв. и 5.5 млн. лв.

Шефовете на лечебниците в Кърджали и Смолян приеха чекове за 5.3 млн. лв. и 7.5 млн. лв. При връчването Борисов ги попита дали са получавали досега такава субсидия. Те единодушно отговориха с "не".

Премиерът обясни, че с министрите на здравеопазването и на регионалното развитие, както и с шефа на ядрения реактор на БАН, обсъждат как да си произвеждаме изотопите на медицинските циклотрони, защото сега ги доставяме със самолет от Будапеща.

"Аз имам работа, за разлика от другите, които безделничат." С тези думи Борисов коментира атаките на опозицията към правителството за вот на недоверие.

"За какво вот - че в пъти увеличихме усвояването на еврофондовете или за темата за Шенген или че спряхме отвличанията, грабежите, убийствата?", попита риторично Борисов. За пореден път той подчерта, че държавата върви добре и не й трябват "размирици, липса на стабилно правителство и насипен парламент".

По повод жалването на "Атака", че техните отцепници са на хранилка в ГЕРБ, премиерът отсече, че "парламентът е отделна институция от правителството и депутатите знаят какво правят".

Източник: в. Стандарт