В присъствието на 250 видни гости, сред които бе и италианският премиер Силвио Берлускони, най-красивата италианска министърка Мара Карфаня се омъжи снощи за дългогодишния си приятел - строителния предприемач Марко Медзарома.

Това съобщава електронното издание на вестник "Кориере дела сера".

Сватбата се състояла на 30 километра от Рим, в замъка Торе ин пиетра (Каменната кула) и протекла при засилени мерки за сигурност.

Церемонията била ръководена от духовния наставник на Карфаня - свещеника Алфонсо Санториело.

За свидетели на бракосъчетанието министърката на равноправието избрала премиера Силвио Берлускони и брат си Джанроко.

На церемонията присъства половината италианско правителство, както и множество депутати от управляващата коалиция на Берлускони.

Не беше поканена обаче наследничката на династията Мусолини - Алесандра Мусолини, която е част от управляващото мнозинство.

Преди половин година именно Алесандра Мусолини предизвика бурна полемика в Италия, като обвини Карфаня в интимна връзка с политически опонент на Берлускони.

Заради тези нападки Карфаня дори искаше да напусне правителството, но после се отказа от намерението си. Мара Карфаня и Марко Медзарома са заедно от четири години и официално се сгодиха на остров Капри.

Преди година Карфаня каза, че иска да има най-малко две деца. В миналото Мара Карфаня беше модел и шоугърла. В политиката тя се издигна благодарение на Силвио Берлускони.

Това е втората сватба в новото правителство на Берлускони след тази на министърката на образованието Мариястела Джелмини.

Източник: БТА