Диаманти и крупна сума пари са изчезнали от касета, намираща се в банков трезор във Варна. Това съобщи говорителят на Районна прокуратура - Варна прокурор Вяра Алексиева, цитирана от Фокус.

Започнато е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършване за кражба в големи размери. Работи се по няколко версии, които са следствена тайна. От касата в трезора са изчезнали два диаманта на стойност 4000 лева, и парична сума от 40 000 лева и 10 000 щатски долара.

По думи на Вяра Алексиева - собственикът на наетата касета живее във Варна. Липсата на вещите е била установена вчера следобед. Извършен е оглед на местопроизшествието.

Предстои извършването на процесуално следствени действия. Наблюдаващ прокурор по делото е Милена Неделчева.

По-рано от МВР съобщи за обир от банков трезор във Велико Търново, извършен между 24 юни и 4 юли, при който са изчезнали големи суми.

От офис на Първа инвестиционна банка, която според публикации в медиите е засегнатата банка, обаче опровергаха информацията.

„Няма неоторизиран достъп до банковите ни салони в цялата страна. Няма липсващи средства на клиенти или на банката. Офисите на Първа инвестиционна банка работят с обичайното си работно време", съобщиха от банковата институция.