Сър Боби Чарлтън отхвърли възможността Манчестър Юнайтед да продадат правата за името на "Олд Трафорд", като заяви, че наследвото на клуба е "твърде важно", въпреки успеха на Манчестър Сити, които сключиха сделка за 400 милиона лири за преименуване на "Ийстландс".

Манчестър Сити смятат да преиуменуват стадиона си на "Етиад" за следващите 10 години, по името на авиокомпанията от Абу Даби, която е основен спонсор на тима. Възможността за подобна сделка с правата за преименуване съществува и в червената половина на Манчестър, като американските собственици на Юнайтед обмислят изкушаващата сделка.

Настоящият дълг на "Червените дяволи" е 500 милиона лири и по тази причина сделка с преименуване на стадиона може да донесе огромна финансова инжекция на семейство Глейзър.

Подобен ход ще породи яростна съпротива сред привържениците на Юнайтед, които са решени да защитят емблемата си - името на 101-годишният стадион на клуба.

По този повод бившият играч на Юнайтед, настоящ директор на клуба - сър Боби Чарлтън каза: "Не мисля, че подобно нещо ще ни се случи. Не знам за Сити и Ливърпул, това си е тяхна работа. Не е наша работа да им казваме какво да правят. Ако отбори от долната дивизия имат липса на финанси, тогава го разбирам, трябва да подпишат подобна сделка. Когато обаче говорим за толкова голям клуб, който може да спечели много пари, все пак трябва да се обмисли. Единственото, което мога да кажа е, че нашата политика не е да променяме името на "Олд Трафорд". Това е твърде важно име", каза сър Чарлтън.

Източник: БГНЕС