Българските Златни пясъци е изключително любима дестинация за германските летовници. Те са привлечени от големите дискотеки и евтина бира, пише "Билд".

Вестникът цитира сайта zehn.de, където направиха класация на най-горещите плажни точки в Европа, където купонът привлича младите.

Черно море също има своята парти зона - това е Златни пясъци в България. Прекарвате деня в безделие край басейни и море, а вечерта се потапяте в нощния живот на курорта и град Варна, пише изданието. Пиете коктейла си на прекрасните плажове, слушайки хубава музика.

Златните са в класацията на прочути места за забавление като турския Бодрум, гръцкия Миконос, хърватското и черногорското адриатическо крайбрежие, както и испанските Майорка и Ибиса. В класацията са още Сен Тропе, остров Зюлт в Германия и Монте Карло.

Българският курорт за първи път е включен в топ 10 на най-забавните морски курорти, коментират експертите.

Само преди дни България бе класирана като най-евтиното място за морска почивка в Европа дори и спрямо Турция. Това бе доказано от изследване, поръчано от германския пътен съюз АDAC.

Изследването е било сред 50 курорта, където се сравнявали цените на 34 продукта, свързани със странични харчове, обикновено възникващи при отпуск на четиричленно семейство.

По повечето показатели България е с най-ниски цени. Отстъпваме само на Хърватия по евтини шезлонги.

Източник: в. 24 часа