"Още днес ще обжалваме решението на съда, с което беше върнат лиценза на "Лукойл", заяви пред bTV директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

Той е категоричен, че няма никакви пропуски по отношение на законността на акта за отнемане на лиценза на рафинерията. "Може би съдът е взел решението си по целесъобразност или това е политическо решение", коментира шефът на Агенция "Митници".

Ваньо Танов е категоричен, че законът е бил спазен, когато е издаден акта срещу "Лукойл".

"За година и половина сме направили 4 проверки и всеки път сме ги предупреждавали с протоколи да сложат измервателните уреди. Това е акт, който казва на всички, че трябва да спазват закона. Има много други фирми, които не са в по-добро финансово състояние, но монтираха измервателните уреди", коментира Ваньо Танов.

Шефът на митниците обясни, че е уведомил министъра и премиера за решението на съда и за следващите действия, които ще бъдат предприети от страна на Агенция "Митници".

"Премиерът ми е казал, че трябва да прилагам закона еднакво към всички фирми. Това е политиката на правителството. България трябва да е правова държава. Не съм притеснен, защото упражнявам политиката на правителството", коментира още Ваньо Танов.

Много е важно да се сложат измервателните уреди в рафинерията, за да отпаднат всякакви съмнения, които са трупани с години, коментира още Ваньо Танов. По думите му това ще стане до гледането на делото по същество.

"Ако рафинерията не се приведе в съответствие, ще извършим нова проверка и отново ще отнемем лиценза. Така че единствената задача на "Лукойл" е да положи усилия да се приведе в съответствие", заяви Ваньо Танов. Според него целта не е да спре работата на "Лукойл", а да се приведе в съответствие.

Източник: bTV