Новата социална мрежа Google+ добави игри към предлаганите услуги, включително изключително популярната Angry Birds, в борбата си да измести Facebook като център на социалния онлайн-живот.

"Искаме да направим играта онлайн също толкова забавно и също толкова значимо, колкото играта в реалния живот", заявява вицепрезидента по инженерните въпроси на Google Вик Гундотра в блог.

"Когато сте готови да играете, страницата Games ви очаква". Освен глобалната сензация Angry Birds, сред първите предложения в Google+ са и Bejeweled Blitz, Zynga Poker, и Dragon Age Legends.

Google създаде късно своя социална мрежа, но новият сайт Google+ се разрасна бързо, като събра над 10 милиона потребители от откриването си на 28 юни.

Google+ е и най-бързо разрастващата се социална мрежа в историята, но Facebook все още има сериозна преднина с общо над 750 милиона членове по света.

Игрите са сред най-популярните забавления във Facebook. Производителите подчертават, че едно от основните предимства на Google+ пред конкуренцията е възможността онлайн-контактите да се разделят в различни "кръгове", като информацията може да се споделя само с членовете на определен кръг.

Във Facebook новите съобщения по принцип се споделят с всички онлайн "приятели".

Източник: БГНЕС