В Берлин неизвестни лица подпалиха през изминалата нощ три леки коли и един камион. Въпреки силния дъжд още три автомобила се подпалили от прехвърлилия се към тях огън. Автомобилите били паркирани в районите Кройцберг и Нойкьолн, където живеят предимно имигранти от Турция, Африка и Близкия изток, съобщи ИТАР-ТАСС. Извършителите не са заловени.

Палежите на автомобили в Берлин продължават вече десети ден. Повечето престъпления от този тип са извършени в престижните централни райони Шарлотенбург и Митте, но и в Лихтенберг и Шпандау, където живеят много имигранти. Досега са били подпалени общо 90 автомобила, предимно от скъпи марки. Полицията не изключва в палежите да има политически мотиви.

Според версиите, по които се работи, палежите са дело на леви екстремисти, на активисти от т. нар. "черни блокове" и на левичарски младежки организации. Полицейските патрули в града са подсилени, в тяхна подкрепа са изпратени и вертолети с уреди за нощно наблюдение. Засега обаче няма резултати от акцията.

Източник: bTV