Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) е на 13-о място в европейската класация на бизнес училищата. Досега висшето училище беше на 22-ро. Само за една година УНСС изпревари в класацията 9 висши училища на Стария континент и още 13 в света в областта на икономиката.

С новината се похвалиха от самото висше училище като се позоваха на класацията на 1000-те бизнесуниверситети, направена от Висшия консорциум на 126 изследователски центрове и институти към образователното ведомство в Испания.

Тази организация е най-голямата, която прави и световна класация на висшите училища в света. Според информацията, изпратена от УНСС, той е на 31-во място.

След софийското висше училище в топ 1000 са Йелският университет и Масачузетският технологичен институт. Зад нас са университета в Калифорния, университетът в Торонто, както и бизнесучилището в Илинойс.

В Европа по показатели - търсене от студенти, качество на преподаване, разнообразие на дисциплини и реализация, след УНСС са Стокхолмския университет и Хумболтовия университет в Берлин, както и бизнес училището на Оксфордския университет.

УНСС е единствен от нашите вузове, който запълни от раз местата в тазгодишния си прием.

Източник: в. Труд