Изявлението на Владимир Путин на конгреса на партия „Единая Россия" разсея интригата около предстоящите президентски избори, но и даде храна за маса нови слухове, пише Daily Mail.

Този път обществеността се интересува от тайната на младостта на реалния държавен глава на Русия и най-вече- прибягвал ли е той до пластична хирургия.

Според слуховете трансформацията на 58-годишния Путин се дължи на скъпоструващи козметични процедури за повдигане на контура на лицето, изправяне на линията на скулите, премахване на торбички под очите и няколко инжекции ботокс.

Водещ британски хирург дори разкритикува колегите си, че направили линията на веждите на Путин „твърде по женски".

Френският в. "Фигаро" пък твърди, че промените в лицето на премиера започнали през 2010 г., когато той се появи на пресконференция в Украйна с опънато лице и леко посинели скули. Пресслужбата на Путин обвини лошото осветление, което подлъгало зрителите. Личният му лекар също категорично отрече информацията.

Други слухове твърдят, че подмладяването на Путин се дължи на добрия грим- публична тайна е, че бившият агент на КГБ е добре запознат с изкуството на „мейкъп"-а.

Всъщност има ли нещо лошо Путин да се поосвежи преди началото на новия си президентски мандат?