Резултатите от ново проучване на Hotels.com сред туристите по света показва, че вероятността да спят голи, докато пребивават в хотел, е най-голяма при норвежците. Общо 31% от участвалите в проучването норвежци са отговорили, че го правят.

Великобритания се нарежда на второ място, след като 24% от британските туристи признават, че си лягат в хотела така, както ги е майка родила.

Проучването е проведено сред 3 339 души в 20 страни.

Ето и още резултати, свързани с навиците на туристите, обобщени от Hotels.com:

Китайците, германците и испанците са най-авантюристично настроени по отношение на закуската си, докато са на почивка. Общо 91% от китайците, участвали в проучването, споделят, че редовно опитват местната кухня, когато почиват в друга държава. При германците и испанците процентът е по 91.

Най-малко склонни да се впускат в подобни приключения са ирландците и шведите - по 47%.

Общо 36% от ирландците си признават, че пропускат закуската, като спят до по-късно, въпреки че вече са си платили за нея.

Общо 30% от всички туристи споделят, че посещават бюфета на хотела, колкото се може повече.

Според 28% от всички туристи американците имат най-лоши маниери на масата, когато са на почивка.

Английската закуска е любимото ястие сутрин за 53% от всички туристи.

Проучването също така показва, че испанците са най-страстни по време на почивка, като 62% от тях признават, че прекарват времето в хотелските си стаи, като си лягат с партньор.

Норвегия и Швеция поделят второто място с по 48%.

Общо 94% от индийците споделят, че вместо това гледат телевизия.

Резултатите от проучването сочат, че 28% от туристите по света предпочитат дясната страна на леглото пред лявата, докато за 48% това не е от значение.