Бизнесмен от Бетънфорд, щата Айова, стана медийна звезда като ... най-гадния шеф на света.

Уилям Ърснт, на 57 години, е собственик на супермаркет QC Mart в града. През март 2011 година той пратил до служителите си следното съобщение: „Нов конкурс- познайте кой касиер ще бъде уволнен".

Всички били задължени да напишат на лист хартия името на колега.

„Ето какви са условията на играта"- допълвал шефът. „Ще удвоим броя на нашите тайни клиенти. Те ще идват във вашите магазини през деня и нощта, понякога по няколко пъти на седмица, и ще следят дали някой не носи шапка, не говори по телефона или не си е сложил ризата QC Mart. Победителят печели 10 долара КЕШ".

В съобщението се допълвало, че победителят можело да бъде само един. Ако има повече от един познал, лотарията се прекратява и никой няма да вземе наградата.

Пликовете с отговорите щели да бъдат отворени след като уволненият стане ясен и след това... конкурсът ще започне наново.

Служителите му коментират пред местна телевизия, че никак не намират, че шефът им е забавен, особено сега - при това състояние на икономиката, когато всеки се нуждае от своята работа.

Те също така твърдят, че заплатите им са малки,а Ърнст се държи гадно и непрофесионално. „Този човек идва от ада", заявява служителка.

Още новини от нашата Фейсбук страница