Премиерът Бойко Борисов, министърът на културата Вежди Рашидов и футболната легенда Христо Стоичков се срещнаха с холивудската звезда Арнолд Шварценегер в киноцентър "Бояна".

Терминатора, който е тук за снимките на филма "Непобедимите 2" заедно с още няколко екшън герои, се появи на срещата с драскотини по лицето и заяви: "Обикновено не изглеждам така. Това е част от ролята ми във филма, а не защото толкова време бях губернатор на Калифорния ", предаде БТА.

Борисов отвърна: "И мен ли ще ме разкрасят така, като престана да съм премиер". "Абсолютно!", отговори Шварценегер.

Идвайки директно от снимачната площадка, Терминатора отбеляза добрата форма и излъчване на Борисов и се пошегува, че и той трябва да се включи в екипа на "Непобедимите".

„Много съм щастлив, че съм в България, и че имаме такива добри отношения. Ави Лернер (продуцент, президент на „Ню Имидж/Милениум филмс") произвежда филми през целия си живот и много вярва в тази страна. Затова ние сме тук", каза Арнолд Шварценегер, който изрази удовлетворението си от предоставените условия за работа.

Премиерът отговори, че хора като Шварценегер и колегите му с впечатленията си за нашата страна променят стереотипите за нея в чужбина и й носят друга слава.

„Ако нещо ни липсва в момента, това е самочувствието ни като нация. Гледаме само това, което е лошо или недостатъчно добро, а имаме огромна култура и възможности", посочи премиерът пред журналисти след срещата.

Арнолд Шварценегер прояви интерес към предизвикателствата пред българския министър-председател. Премиерът Бойко Борисов открои запазването на стабилността в страната и изграждането на модерна инфраструктура.

С разказа си за изграждането на подземния исторически музей под ларгото в столицата, разкриващ античната и средновековна история на София, министър-председателят събуди любопитството на Шварценегер, който изяви желание в следващите дни от престоя си у нас да посети разкопките заедно с министър Рашидов.