Руският премиер Владимир Путин заминава днес на двудневната работна визита в Китай, по време на която се планира да бъдат подписани най-малко 17 документа, пише „Российская газета" цитирана от Фокус.

Само ден преди посещението двете страни подписаха търговски сделки за повече от 7 милиарда долара, а по време на престоя си Путин ще бъде придружен от 160-членна делегация. Основната цел на посещението е укрепване на икономическите връзки.

Руският премиер често се среща с китайските си партньори, а като се има предвид и че в момента Путин рядко пътува зад граница, всяка негова визита се превръща в събитие.

Предстоящото посещение на руския премиер в Китай трябва да издигне сътрудничеството между двете страни на ново ниво, коментира китайският в-к „Чайна дейли". През последните години двете страни постигнаха удивителен напредък в развитието на връзките помежду им.

Взаимното политическо доверие между Китай и Русия непрекъснато се засилва, като двете страни са свидетели на чести срещи между лидерите им.