Към 30 септември 2011 г. Фазан АД реализира продажби в размер на 2.33 млн. лв., показва 9-месечния отчет на компанията. Това надвишава 1.93 пъти продажбите в сравнение със същия период на миналата година, което позволява да се намали натрупаната счетоводна загуба до 69 хил. лв., отчитат от Фазан.

Прогнозите до края на 2011 година са продажбите да достигнат общо 2.84 млн. лв., с което очаквания ръст достига 36.87% спрямо 2010 г.

„Това няма да позволи да завършим годината на печалба, но се очертава загубата да бъде 2.9 пъти по-малка от 2010 и 5.2 пъти по-малка от 2009 година", се казва още в междинния доклад за дейността.

От Фазан АД наблюдават постоянна активност на сектора в сивата част на икономиката основно при вътрешния пазар, където неплащането на част от разходите дава сериозни конкурентни предимства. Констатирано е и увеличение на местните данъци и такси, като за промишлените предприятия в региона то е с около 30 % по-високо от 2010 г.

Дейността на дружеството ще бъде насочена към реализация на натрупаната продукция, съобразявайки се с възможните колебания на общите пазарни условия. Търговският отдел продължава работа с клиентите в страната и чужбина за пласиране на натрупаната продукция и за утвърждаване на марката „ФАЗАН".

„Очакваме поетапно компенсиране на натрупаните загуби с по-добра и напрегната производствена програма", допълват от предприятието.