Свикнахме да работим, да се забавляваме, да пазаруваме и да общуваме в интернет, но въпреки сравнително кратката му история има много неща, които не знаем за него. Например тези:

Всеки познава знака @, но той изобщо не е измислен за интернет. През Ренесанса това е знак на дузина тегло (12-13 кг),а в последствие значението му се променяло. Най-популярната си употреба дължи на електронната поща, създадена от Рей Томлинсън. Компютърният инженер избира този знак за разделител между името на потребителя и сървъра на електронната поща, защото го е имало върху клавиатурата, но не се среща в нито едно име. Това гарантирало, че няма да възникнат грешки.

Първият адрес на електронна поща е tomlinson@bbn-tenexa в мрежата Arpanet.

Първата предадена по интернет емоция е " -) ", изпратена от Кевин Макензи през 1979 г. Тя твърде малко приличала на лице, затова Скот Фехълман, бащата на емотиконите, я допълва с „:".

В Япония използват съвсем различни емотикони: ~~~ヾ(^∇^) < означава добро утро, (^ _ ^)/~~ <- довиждане.

Първата уебкамера е тествана в Кеймбриджския университет. Нейната цел била да следи кога ще е готово кафето в една кафеварка.

По данни на Google в интернет се съдържат над 5 млн. терабайта данни, т. е. за да можете да съберете целия интернет имате нужда от 200 млн. Blu-Ray дискове.

През 1998 г. католическата църква обявява интернет за „съкровищница на човешкото знание". През 2000 г. му определя покровител - св. Исидор Севилски.

Около 80% от изображенията в интернет са на голи жени, а една трета от търсенията са насочени към порнографско съдържание.

Първата реклама в инетрнет е пусната през 1994 г. и изглежда съвсем като настоящите.

За да достигне 50 милиона потребители, на интернет са били нужни 5 години. За същатата популярност, на радиото са били нужни 38 години, а на телевизията- 13.

Следвайте ни във Фейсбук