Вече знаете, че работата на бюро ви убива и разкъсвани между дългите работни дни, понякога несъществуващите уикенди и яденето на джънк фууд, доставена в офиса, изглежда, че няма как да сложите край на всичко това.

Има обаче надежда, че човек може да излезе от този порочен цикъл. Ето някои съвети, подбрани от изданието Business Insider, които повишават шансовете ви за оцеляване.

В случая не става дума за отказване на цигарите и намаляване на дневната ви доза кофеин, защото тези неща вероятно вече сте ги чували.

Може би няма да можете да възприемете всичките тези навици, или пък нито един от тях, но си струва да се опита:

Ловувайте за храната си

Удобството на доставката е толкова изкушаващо, но имате нужда от разходки. Няма по-добро извинение да излезете от офиса от това да отидете да хапнете нещо.

Вече знаете, че трябва се храните здравословно. Ако не можете, опитайте да включвате храни, които ви дават много енергия като плодове или ядки.

Бъдете директни за това, което правите и което искате

Не бъдете слабохарактерни. Ако искате нещо, кажете го. Ако сте част от екип, направете така, че всеки знае какво прави, за да не се окаже в крайна сметка, че цялата работа остава за вас.

Ако имате някакви мисли и не ги споделяте, или ако имате оплаквания и не ги изричате на глас, те най-вероятно ви изяждат отвътре. Така че изяснявайте отговорностите и мислите си.

Ако директният подход не е възможен, подбирайте битките си

Има някои неща, с които трябва да се научите да живеете, като шефът, който скърца със зъби, или колегата, който винаги говори за студентските си години...

Пестете енергията си за по-важни неща.

За да се справяте със стресови ситуации, опитайте дихателни упражнения

Вашето дишане регулира цялото ви тяло.

Хората с гранично личностово разстройство (BPD) се подлагат на нещо нещо, наречено диалектическа поведенческа терапия. Когато се чувстват объркани и искат да отреагират, те са съветвани да дишат дълбоко, докато не успокоят тялото си и се не се почувстват по-добре.

Опитайте да бъдете дискретни, докато правите това.

Никакви светещи екрани преди лягане

Цял ден се взирате в компютъра и ако искате вечер да се приберете и да изгледате един отпускащ филм, просто забравете.

Синята светлина, която излъчват екраните вреди на навиците ви на спане. Когато се приберете вкъщи слушайте музика, четете книга, решавайте судоку и правете каквото и да било друго, само без светещи екрани.

Изключвайте съзнанието си

Ако имате почивка през деня, отделете няколко минути и просто се изключете от всичко. Идете на някое приятно място и останете там за малко. Това прави чудеса.

Ако сте стресирани, така или иначе не можете да се концентрирате, така че това всъщност ще подобри представянето ви в работата.

Опитайте да приемате добавки с витамин Д

Много хора не го знаят, но не приемат достатъчно витамин Д. Недостигът на витамин Д може да причини слабост на костите и мускулни болки.

Освен това липсата на витамин Д може да ви кара да се чувствате изтощени. Ако не получавате достатъчно слънце, (например седите в офиса цял ден) сте особено податливи. За това трябва да попитате вашия лекар.

Ако не можете да спите много, спете дълбоко

Опитайте да приемате някаква добавка, която отпуска мускулите ви преди лягане, като магнезий. Или билкова добавка, като мелатонин.

И намалете алкохола вечер до минимум през работните дни. Може да ви изглежда, че ви отпуска, но всъщност вреди на съня ви.

Удряйте нещо. Силно.

Изморени сте, но имате нужда да се изпотите и да изпуснете част от агресията у вас.

Някои смятат, че бягането и другите кардио упражнения не са достатъчни, освен ако не са прекалено тежки, за да погълнат цялата ви умствена и физическа енергия. Боксът е добър вариант, защото е особено силен, когато е комбиниран с визуализация.

Живейте на чисто място

Това е нещо, за което можете да платите на някого и ще бъдете доста по-щастливи. Разхвърляните пространства могат да причиняват стрес. Вижте това:

Самото седене в разхвърляна и неподредена стая може да ви напрегне. Ако живеете в разхвърлян дом, това може да породи стрес, който по-малко, но постоянно, да изпива от енергията ви.

Когато можете, избягвайте мултитаскинга

Подреждайте приоритетите си, вместо да вършите нещата наведнъж и ще се чувствате много по-добре

За това има две причини:

1. Може да навреди на представянето ви в работата.

2. Можете да увеличи стреса.

Отидете на почивка

Дори и ако отидете на плажа или в провинцията само за уикенд, една хубава тиха почивка може да направи чудеса с душевното ви състояние. Опитайте да вършите колкото се може по-малко работа и не пришпорвайте нещата.

Намерете си хоби

Изберете го така, че да няма нищо общо с работата ви. Не е задължително да събирате марки, например, но ако се занимавате с нещо, което ви харесва и отнема мислите ви от работата, това сериозно би удължило живота ви.

Старайте се връзките в личния ви живот да не са стресиращи

Заядлива приятелка или приятел? Зарежете я/го. Дразнещ съквартирант? Изнесете се. Не можете да избирате семейството си, но можете да ограничите телефонните им обаждания до веднъж седмично.