Изворът на вечната младост може да е само фантазия, но учените постоянно търсят съвсем реални неща, които могат да удължат живота на хората и да им помогнат да се запазят по-дълго млади. Следващите 10 факта, събрани от Business Insider, със сигурност ви гарантират по-щастлив живот, а в допълнение и няколко години отгорe:

Забогатейте

Разбира се с тонове пари можете да си позволите по-добро здравеопазване, храна и личен треньор, за да ви държи във форма, но има и друга причина богатите хора да живеят по-дълго – хормонът DHEAS (дехидроепиандростерон сулфат).

Този стероид, произвеждан от надбъбречните жлези и мозъка, според учените е свързан с широк спектър от ползи за здравето, включително подобряване на паметта, по-малък риск от сърдечно-съдови заболявания, както и увеличаване на дълголетието, особено сред мъжете.

Източник: The Telegraph .

Срещайте се с много жени

Изследователите от Харвардския университет открили, че мъжете, които са израсли в среда с малко жени, умират по-рано от тези, които са били в силно женско обкръжение. Високият процент женско присъствие през живота на мъжа има положителен ефект за здравето му, според проучването.

Source: The Economist

Живейте на гръцки остров

Гръцкият остров Икария в северната част на Егейско море е дом на най-големия процент на 90-годишни в света. Почти една трета от населението отговаря на впечатляващото постижение за възраст.

Едно проучване приписва необичайно високата продължителност на живот на островитяните на естествения планински терен, който изисква ежедневно физическо натоварване и здравословния режим на хранене с високо съдържание на зехтин и билкови чайове.

Източник: NPR

Повече секс

Сексът добавя години към живота ви. Изследователи от Университета Куинс в Белфаст провели проучване след около 1000 мъже и установили, че тези с висока честота на оргазмите живеелидва пъти по- дълго от тези, които не изпитвали удоволствие.

Източник: NaturalNews.com

Ползвайте конци за зъби

В допълнение към поддържането на добра хигиена, грижите за зъбите намаляват риска от сърдечни заболявания според лекари от Стоматологичния факултет в университета Case Western.

Рутинното миене предотвратява заболявания на венците, които причиняват инфекции и възпаления, позволявайки на вредните бактерии да навлязат в кръвния поток и да увеличат риска от сърдечни заболявания.

Източник: Wikipedia

Пейте

Проучване от университета "Джордж Вашингтон" и Националната фондация за изкуства разкри, че певците в хор се чувстват физически по-здрави, по-рядко посещават лекар и по-рядко изпадат в депресия от останалите в контролната група.

Друго проучване на Лондонския университет също показа, че пеенето намалява стреса чрез производството на ендорфин, има физическа полза като упражнение на сърцето, белите дробове, корема и мускулите на гърба .

Източник: Защо Добрите неща се случват на добри хора (Why Good Things Happen to Good People)

Изразявайте гнева си

Не е тайна, че сдържането на агресията може да доведе до нежелан стрес. Изпускането на парата ни е заложено от природата, а изследователи в университета в Стокхолм установиха, че мъжете, които изливат гнева си, са 50% по-защитени от инфаркт и сериозно сърдечно заболяване.

Източник: MotleyHealth News

Напълнейте

Звучи странно, но се оказа, че леко наднорменото тегло може действително да помага за оцеляването на възрастните хора в по-уязвимия за болести етап от живота им, според изследователите в Kaiser Permanente в Портланд, Орегон. Едно проучване на 11 326 възрастни разкри, че тези, които имат наднормено тегло са 17% по-защитени за заболявания от по-слабите им връстници.

Източник: CNN

Занимавайте се с домакинска работа

Жените, които прекарват до 17 часа седмично в домакинска работа като например миене, готвене и пране намаляват риска от рак на гърдата с до 30 %, според проучване, проведено от Cancer Research UK.

След като изследват повече от 200 000 жени в продължение на шест години, изследователите са открили, че умерената домакинска работа предотвратява рак повече от всяка друга форма на физическа активност.

Източник: BBC News

Вземете си котка

Изследователите в University of Minnesota's Stroke Institute в Минеаполис, откриха, че котките по природа облекчават стреса и тревожността и потенциално намаляват риска от инсулт при стопаните си с 30%.

При това не само "безусловната любов на собствениците на котки ги отклонява от сърдечно-съдови заболявания, свързани със стреса. Мъркане на котката всъщност произвежда вибрации с честоти, които помагат за облекчаване на болката, възстановяване на костите и мускулите и подпомага заздравяването на раните“.

Източник: BBC News