Верижна катастрофа с 14 автомобила в Япония стана най-скъпата в историята, съобщава РИА Новости, след като в инцидента се оказаха осем Ferrari, три Mercedes, едно Lamborghini Diablo, а също и Nissan Skyline и Toyota Prius.

Журналистите не се наемат да изчислят общата стойност на щетите по автомобилите, но съобщават, че само едно от Фераритата 355 струва няколкостотин хиляди паунда. Тази катастрофа може да претендира за най-скъпа на всички времена.

Инцидентът е станал на отсечката от магистрала между префектура Хирошима и региона Кюшу. Щетите, нанесени на някои от колите, са толкова сериозни, че възстановяването им е невъзможно.

По предварителна информация, шофьорът на едно Ferrari е загубил управлението на мокрия път и се врязал в мантинелата, след което се завъртял обратно на пътя.

Шофьорите на десет автомобила са хоспитализирани с различни травми, но все пак добрите системи за сигурност на колите предпазили собствениците им от по-сериозни поражения.

Заради катастрофата движението в тази отсечка от пътя останало затворено за шест часа, които бяха необходими на службите да разчистят останките от скъпите лимузини.

Следвайте ни във Фейсбук