Авторитетното американско списание Time определи за Личност на 2011 г. събирателния образ на Протестиращия.

Където и да е по света- от арабската пролет до протестите срещу Уолстрийт, 2011- а бе белязана от мащабни протести на несъгласните с държавния диктат и правилата на финансовия свят.

Според Time именно Протестиращият е оказал най-голямо влияние на света през отиващата си година.


Те протестират, те изискват и не губят надежда, когато властите им отговарят със сълзотворен газ и куршуми. Те са жив пример за борци, чиито протести водят до мащабни исторически промени“, заявяват редакторите на списанието.

През 2011 г. практически всички континенти бяха обхванати от протести.

На второ място бе класиран адмиралът от военноморските сили на САЩ Уилям Макрейвън, ръководител на Командването за специални операции и пряк командир на операцията „Копието на Нептун“ по ликвидирането на Осама бен Ладен.



Трети е китайският дисидент Ай Вейвей, чийто 81-дневен таен арест предизвика възмущение по света, и го превърна в най-известния безследно изчезнал китаец.








Следва го редседателя на бюджетната комисия в Камарата на представителите на САЩ Пол Райън, който според изданието е бил най-влиятелният американски политик през годината.

Херцогинята на Кембридж Кейт Мидилтън, която се омъжи за принц Уилям през април т.г. е пета.

През миналата година за Личност на годината бе определен Марк Закърбърг, а неговите предшественици бяха Бен Бернанке (2009 г.) и Барак Обама (2008 г.)