Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Закърбърг, ако има желание, може да се запознае с пълния си съименник- израелския бизнесмен Марк Закърбърг, съобщава АП.

Предприемачът, който доскоро се казваше Ротем Гуез, заявява, че промяната на името е напълно законна и той се решил на този трик, за да убеди социалната мрежа да отстъпи от по думите му “заплаха да предприемат съдебни действия срещу него”.

Той заявява: “Ако искате да ме съдите, ще трябва да съдите Марк Закърбърг”.

Закърбърг Втори разказва, че бил посетен от адвокат на Facebook, който поискал от него да затвори онлайн бизнеса си Like Store,защото е незаконен.

Like Store обещава да подобри репутацията на компаниите в интернет, предлагайки на потребителите във Facebook безплатно съдържание, което става достъпно, след като “харесат” страницата на компанията- клиент.

Израелецът признава, че компанията му нарушава правилата за ползване на социалната мрежа, но според него много щатски компании необезпокоявано правят същото.

За да осигури на себе си “имунитет”, той решил да се прекръсти на Марк Закърбърг.

От Facebook отказаха да коментират промяната на името, но заявиха, че ще следят тези, които нарушават правилата на мрежата с цел да защитят потребителите.