Основната част от валутните фондове са се представили негативно през ноември, на фона на силната волатилност на щатския долар през изминалия месец.

„Волатилността на долара е била отражение на продължаващата слабост в ЕС, съчетана с обявеното от Фед намерение да не се бърза с третата вълна от помощи за щатската икономика, поради признаците за стабилност на водещата световна икономика“, коментираха в изявление от финансовата компания Parker Global Strategies LLC.

Индексът на компанията, която следи 57 програми, управлявани от 49 фирми и управляващи 47 млрд. долара, се е понижил с 0.03% през изминалия месец.

Тридесет от следените 53-ма мениджъри са отчели загуби през отчетния период. Двадесет и двама са отчели доход, а един нулев резултат.

Представянето през ноември е варирало в диапазона между 5.1 и 2.6%.

Доларът е усетил въздействието и на невъзможността на европейските лидери да се споразумеят за по-решителен план за справяне с европейската дългова криза.

Волатилността на валутите на страните от Г-7 се е повишила с 8.7% през изминалия месец, според данни на JPMorgan Chase & Co. index.

Зелените пари отчитат второто най-добро представяне през ноември сред 16-те основно търгувани валути, с повишение от 3% спрямо еврото.