Apple може да пусне третото поколение таблет iPad за рождения ден на основателя на технологичния гигант Стив Джобс, който той щеше да отбележи на 24 февруари. Той ни напусна на 5 октомври на 56-годишна възраст след продължително боледуване, посочва БГНЕС.

Партньорите на Apple, участващи в производството на третото поколение iPad, ще работят и по време на китайската Нова година през януари, за да има достатъчно бройки, съобщава изданието "Фокус Тайван".

През първото тримесечие на 2012 г. ще бъдат произведени 9.5-9.8 милиона нови iPad, пише сайтът "ДиджиТаймс".

По-рано Apple пускаше своите нови модели таблети през пролетта. Първият iPad се появи на пазара през април 2010 г., второто поколение – през март 2011 г.

Според последната неофициална информация, новият iPad ще бъде с около 0.7 мм по-дебел от iPad 2. Това е необходимо, за да се постави екран с по-висока резолюция, който ще бъде главното нововъведение.

По данни на агенция Bloomberg, производител на дисплеите за новите iPad, както и на останали разработвани от Apple устройства, ще бъде японската компания Sharp. Тя ще замени досегашния основен доставчик Samsung.

По неофициални данни, Apple може да пусне през следващата година още един модел iPad – компактна версия на таблета със 7-дюймов дисплей, но не всички експерти са съгласни с тази прогноза.

Според анализатора на компанията Wedge Partners Брайън Блеър, Apple тества умалена версия на iPad, но тя няма да бъде представена през 2012 г. В миналото Блеър е давал точни прогнози относно продуктите на Apple, припомня сайтът "ДиджиТаймс".

Таблетите на Apple са лидери в своя сегмент. Компанията притежава две трети от пазара на този вид компютри.