Премиерът Бойко Борисов заяви в Разград, че партия ГЕРБ и парламентарната й група непрекъснато понасят пасивите на финансовото министерство, предаде БНР. Така премиерът коментира изказването на Симеон Дянков в сутрешния блок на бТВ по повод работата на земеделския министър Мирослав Найденов.

Финансовият министър Симеон Дянков заяви по бТВ, че най-много дрязги е имал с министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов. На въпрос – с кого ви е най-трудно да се разберете, Дянков заяви: „С министър Мирослав Найденов. И това се преодолява. От време на време, разбира се, и с други министри, но най-много с министъра на земеделието”. По думите му – в последните два месеца има огромна промяна при другия министър, с който Дянков обикновено е имал дрязги – Тотю Младенов. Младенов - „Стана тигър”, както каза премиерът. Внезапно разбра, че това е правителство център-дясно и трябва да се държи като министър в център-дясно и Тотю Младенов наистина се държи така. С Миро Найденов сме имали във времето доста дрязги, и то винаги по теми – трябва да се затяга дисциплината, иначе страдат всички накрая, каза Дянков.

На въпрос „ще го сменяте ли”, Симеон Дянков отговори: „Не е моя работа да го сменям. Просто казвам, че имаше друг министър, който така се опитваше да избяга по тъч линията с коментари, че не е, не е сега време да се реформира, ще бъде тежко, ако се реформира. Той вече не е министър. Сашо Цветков, министърът на транспорта. Като резултат дойде много по-добър, много по-реформаторски настроен министър и реформата, която 20 години не беше станала, тръгна. Това е началото, разбира се, но тръгна”, каза Дянков.

В отговор Бойко Борисов заяви: "Министър Дянков като какъв дава оценка на министър? Защото ние като партия цяла година се опитваме неговите грешки да покриваме и да поправяме в парламента. Растежът в държавата, полагаме огромни усилия, всички министри, други, да го правят. Министър Найденов се справи прекрасно през тази година. Парите, които усвои Министерството на земеделието и фонд „Земеделие”, са с 55% повече от предишната година. В земеделието влязоха милиарди, докато не мога да кажа същото за Министерството на финансите. Истински се надявам да не е казал такава глупост. Защото Найденов ще си отиде след него. И много бързо ще се оправя с него, ако е казал подобно нещо през главата ми".

„Ако си е позволил наистина да дава оценка на министър Найденов, той ще си отиде преди него”,подчерта Борисов. „Ние цяла година обираме негативите на финансовото министерство и на Симеон Дянков”, допълни премиерът.

Премиерът Бойко Борисов преряза лентата на рехабилитиран пътен участък и ново кръгово кръстовище в Разградско. Проектът, по който те са изградени, е част от ЛОТ 3 и включва участъци от пътищата „Исперих – Дулово”, „Попово – Дралфа”, „Дралфа – Чудомир”, „Варна – о.п. Добрич”, като общата рехабилитирана дължина на отсечките, част от които са на територията и на област Търговище, е близо 46 км.