Всички се дразним на ограниченията, наложени ни от летищните власти, но докато повечето сме свикнали с тях, все още има пътници, които се опитват да качат в самолета неща, заобикаляйки летищната сигурност. Освен конфискувани пилички за нокти, бутилки вода и козметика, летищата понякога сами се изумяват от предмети, които хора са се опитвали да качат в самолета:

Птици. Агенти по сигурността на летището в Лос Анджелис се натъкнаха през 2011 г. на две птици, които пътничка за Китай се опитала да скрие. Пернатите били увити в чорапи и поставени до крака и гърдите на жената. Тя се сторила съмнителна на летищните служители именно заради дебелите дрехи, които носела.

Научен проект. В Омаха през 2011 г. настъпи истинска паника и затваряне на летището, след като рентгенът установи в един от куфарите предмет от метал и тел. Оказа се, че това е научен проект на студент.

Ножове и мечове. Не швейцарско ножче, а трион, 14-инчов меч, скрит в бастун, месарски нож и „неметално оръжие“, наречено Tactile Spike, успяха да открият служителите по сигурността у един-единствен пътник. Друг пък се опита да премине с два ножа, скрити в куха книга, със заглавие „Нинджа: Воинът от сенките“

Змии и костенурки. През август в Маями бе заловен мъж със седем змии, скрити в панталоните му, и три костенурки, сгушени в палтото му.

Оръжия и муниции. Пътниците в САЩ имат право да пренасят оръжие, но само ако е декларирано и не се пренася в ръчния багаж. Но ето какво описват служителите в Уичита, Канзас, в багажа на един пътник: „Трион с 13-инчово острие, джобно ножче с 3-инчово острие, два ножа с 8-инчово острие, 11 шурикена (японски оръжия, предназначени за хвърляне) с 30-06 нареза, пушка 12-и калибър, пет броя патрони и пет кутии с по 25 празни патрона за пушка 12 калибър, сачми и барут“.

На друго летище пък бе открит яркорозов смартфон, който в последствие се оказа противошоков пистолет.

В Аризона войник пък се опита да качи на самолета боеприпаси с експлозив C4- решил, че ще е готино да ги покаже в къщи.

Жива риба. Щатските власти съобщават за случай, при който пътник се опитал да качи плик със златни рибки в самолета. Човекът носел и четири големи куфари, всички пълни с вода и жива риба.