Стюардеси, владеещи кунгфу, ще работят в една от основните китайски авиокомпании, която смята по този начин да предотвратява заплахите за сигурността от терористи и буйни пътници.

Стюардесите в самолетите на компанията "Чайна Истърн Еърлайнз", един от четирите най-големи авиопревозвачи в страната, учат китайското бойно изкуство. Представителят на компанията Чжан Юйхун заяви, че първите 20 стюардеси вече преминали обучението и се готвят да се върнат към задълженията си, съобщава БГНЕС.

"Стюардесите са първите и според похитителите най-лесните мишени. Обучавайки се на основните техники за самоотбрана, те не само могат да защитават себе си, но и да спечелят време на въздушната полиция за подчиняването на закононарушителите. Взехме решение да обучим всичките ни служители заради задоволителния резултат от неотдавнашното обучение", допълни Чжан.

Над 2600 стюардеси ще преминат през обучение, за да помагат на специализираните служители на въздушните сили за сигурност да обезоръжат и да подчинят пътниците, заплашващи сигурността на самолета", разкри Чжан. "Нашите отговорности включват подпомагане на охранителите и на полицията, когато екипажът и пътниците са в опасност", заяви стюардеса в самолет, пътуващ за Шанхай.