Бразилци заливат най-лъскавите курорти във Флорида. Освен да се разходят по магазините, новобогаташи от Бразилия изкупуват като топъл хляб луксозни вили и апартаменти.

Любими дестинации за бразилците във Флорида са Маями, Форт Лодърдейл и Орландо. Богатите туристи дори се разхождат с курафи по моловете, и поставят рекорди за най-голям брой покупки в стандартна карета, пише bTV.

„Тук нещата са на половин цена. В Бразилия едни кецове са 300 долара, а в Америка се намират за 80”, казва Серджио Каниато - турист от Сао Пауло.

Портфейлите на бразилските туристи преливат от пари заради високия ръст на икономиката и изгодния курс на долара спрямо бразилския реал. В последно време летищата обслужват десетки редовни линии между Маями и Сао Пауло. Но не се лъжете, не става въпрос само за туризъм и пазаруване на дрехи и сувенири.

„Бразилците обичат лукса. Искат винаги най-доброто и имат добър вкус. Очевидно сега имат и парите да си го позволят”, коментира Кристиано Пикет, собственик на брокерска агенция.

Има къщи във Флорида, които струват десетки милиони долари и не се задържат дълго в обявите "Продава се". Най-масово обаче се купуват апартаменти, напълно обзаведени, с хубава гледка за скромната сума от един милион долара.

За икономиката на Флорида бразилските пари са добре дошли. Заради кризата безработицата в щата е стигнала 10 на сто.