1.872 млрд. лв. са приходите за 2011 г. от горива. Основна част от приходите от горива е от приходи от газьол. Касовото нетно изпълнение за пригодите е увеличено с 2%.

Това каза пред парламента финансовият министър Симеон Дянков в отговор на въпрос на Пламен Орешарски, информира novini.bg

Той отбеляза, че броят на бензиностанциите се е увеличил със 732 броя, след като беше въведено задължението да се свържат с НАП, като уточни, че това не са нови бензиностанции, а малки обекти, които до този момент са били скрити.

По думите на Орешарски е увеличена данъчната основа за продажба на горива. Акцизите за горива са нараснали с 5%, а ставките са се увеличили. "Преценете като правителство тежестта, с която ще натоварите малките бензиностанции.

Ефектът от вашата политика на прозрачност е правилен, но не е справедлив. Акцизът, с който товарите малките бензиностанции, е голям. Голям процент от общините разчитат на малките бензиностанции. Помислете все пак да не убиваме малките бензиностанции", заяви Орешарски.