Не очаквам сериозна промяна в настроенията на инвеститорите и през днешната сесия. Търговията като цяло ще бъде вяла и с ниски обеми при повечето позиции“, коментира Виолета Кръстева, инвестиционен консултант в Капман Асет Мениджмънт, за Profit.bg.

Раздвижване очаквам при дружествата, инвестиращи в недвижими имоти, които най-вероятно ще определят формирането на дневния оборот. Едва ли ще има какво да ни изненада през днешната сесия, допълва Кръстева.

Публикуването на финансовите отчети е в сила, макар това да не е дало отражение върху активността на инвеститорите на борсата до момента, а е логично данните в тях да повлияят върху дневните обеми.

Днес е и първият ден, в който стартира предлагането на акции от Dir.bg , като крайният срок на подписката е 2 февруари.

Обстановката на международните пазари в последните дни се стабилизира и новините около сделката с гръцкия дълг ще продължат да бъдат водещи, смята Виолета Кръстева.

Нека припомним, че вчера основните български индекси отчетоха загуби. Спадът при SOFIX и BGTR30 беше от по 0.84% до 313.47 пункта и 261.48 пункта, респективно, докато BG40 загуби 1.69%, затваряйки на 107.42 пункта.

* Материалът е с аналитично-информационен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!