Падналият сняг през нощта не изненада фирмите, които отговарят за почистването му. В цялата страна се работи интензивно за премахването на бялата покривка. Това потвърди пред бТВ директорът на дирекция „Поддръжка на пътищата" Георги Златев.

Сериозните валежи обаче тепърва предстоят. През нощта ще натрупа още повече, като дори се очаква сняг да падне край морето, което се случва рядко. Добрите новини за снегопочистващите фирми са, че утре по обяд ще спре да вали. След снега се очаква застудяване, което е предпоставка за заледяване.

Главен инспектор Валери Митов от пътния контрол на ГД „Охранителна полиция” разкри, че има патрули навсякъде, където има повече паднал сняг. Той допълни, че ако се натрупа по-голям слой, ще бъдат спирани от движение тежкотоварните МПС-та. Ако шофьорите на ТИР-ове не се подчинят, ще бъдат глобявани солено.От КАТ съветват в предстоящите дни от днес до неделя да пътуваме само в краен случай.

В София през цялата нощ са работили 132 машини за почистване на улиците. Както винаги е наблегнато на основните булеварди и центъра на столицата. Малките улички в кварталите обаче остават покрити със сняг. Спирките са почистени.

Жълт код е обявен за 25 от 28-те области в страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Без предупреждение за опасно време са само областите Хасково, Ямбол и Бургас.

В Централна, Източна България и в Благоевградска област ще вали дъжд и сняг. В останалите области ще вали обилен сняг и ще се образува нова снежна покривка. Код "жълто" означава, че времето е потенциално опасно.