Най-скъп, най-голям, най-добър за живеене - градовете по света са определяни в какви ли не класации. Кой обаче е най-неприветливият американски град? Според януарската класация на списанието „Пътешествие и удоволствие" това е Ню Йорк.

За мнозина Ню Йорк е златна мина, други го издигат в култ, трети обаче имат доста негативно мнение за града. Въпреки разнообразните емблематични забележителности, които привличат милиони посетители и въпреки многобройните икономически възможности, оказва се, че мегаполисът не винаги се възприема като атрактивна дестинация.

С агресивните си шофьори, замислени пешеходци и над осем милиона твърде забързани жители Ню Йорк тази година е начело на класацията на туристическото списание "Травъл енд лежър" на "най-антипатичните" градове в САЩ.

Хората в Ню Йорк са вечно забързани, казва пред списанието специалистът по етикет Томас Фарли. Те може и да не стоят на улицата, усмихнати, в очакване да ви помогнат, но ако попитате нюйоркчанин как да стигнете до дадена точка, ще установите, че жителите на този град са много дружелюбни, смекчава оценката си той.

В януарския си брой списанието отрежда второто място на Маями, третото на столицата Вашингтон, а четвъртото - на Лос Анджелис.

За "най-симпатични" американски градове са определени Ню Орлиънс (Луизиана) и Чарлстън (Южна Каролина), съобщава БНТ. Според изследването хората там не са се вкопчили агресивно в професионалните си цели, а отделят повече време на приятната страна на живота.