Нова мода се появи в САЩ, предимно сред тийнейджърите – много от тях ходят по пижама по цял ден, и то не само вкъщи, някои ходят така на училище, пише Уолстрийт Джърнъл.

От Abercrombie & Fitch и American Eagle вече са се ориентирали и зареждат пижами, халати и други удобни еластични дрехи.

На следващата снимка може да видите актрисата София Копола с пижама на Louis Vuitton. Фотосесията е с дамска чанта и обувки на улицата, което ясно показва идеята да се носи пижамата навън.

Много хора не са доволни, а някои училища вече са въвели правило „без пижами и халати в училище“. На някои места бе предложено да се въведе закон, според който, хората, които ходят с „облекло за спане“ навън, да бъдат наказвани с принудителен труд. Под облекло за спане, се има предвид всяко облекло, продавано с етикет „пижама“ в магазините.

„Днес ходят по пижами, а утре по бельо ли ще излизат?“ се питат възмутени граждани.

Модерните ученици днес изглеждат сякаш току-що са станали от леглото, с единствената разлика, че момичетата носят грим. „Нося горната част на пижамата ми, а надолу нося клина ми за йога“, казва 13-годишна ученичка.

Новата мода се защитава от хора, които работят от вкъщи са свикнали да не се обличат. Всъщност пижамата е доста разтегливо понятие. Някои от тях приличат на анцуг, но все пак си личи, че са облекло „за вкъщи“.

Сред основните аргументи „за“ пижамите е това, че те са създадени за комфорт, а при всички останали дрехи де гледа предимно естетиката.

В някои части на Китай отдавна е прието да се ходи с пижама навън, казват феновете на новото течение.