Сезонът за наемане на стажанти наближава и нервите в университетите в САЩ са изопнати, докато бъдещите стажанти разглеждат подходящия начин да оценят една компания или как да впечатлят потенциалния си работодател.

Не всичко обаче винаги протича както трябва. От Business Insider са подбрали някои от най-неудобните, неловки и забавни истории от процеса по кандидатстване за работа в компании на Уолстрийт.

Мислите, че сте се провалили на някое интервю за работа? Помислете отново, след като прочетете следните случки:

Опа! Това не е работата, която исках

Потенциален служител с инженерен опит се явява на интервю за работа в хедж-фонд, заявявайки, че иска да влезе в "бизнеса." Едва 5 минути след началото на интервюто, той е информиран, че работата му ще се състои в това да осигурява "поддръжка" на трейдъри. Той набързо слага край на интервюто и си тръгва.

Видео молба за работа прави студент за посмешище в интернет

Студентът в Йеил Алексей Вайнер кандидатства за работа в UBS с видео материал озаглавен "Невъзможното е нищо" през 2006 г. Видеото е дълго над 6 минути представлява Вайнер, който говори за постигането на успех в живота на фона на видео монтаж как играе тенис, танцува латино танци и троши тухли.

Когато служителите в UBS получили видеото, те го разпратили на познати в други банки и в крайна сметка видеото набира огромна популярност в интернет. Вече има и множество негови пародии в нета.

Да оставиш лично CV-то си, докато целият си окървавен след падане с колело

Инвеститорът Боб Чапман от Chapman Capital започва кариерата си в Salomon Brothers през 80-те години на миналия век. Чапман тръгва към сградата на Salomon Brothers в Сан Франциско, за да предостави лично своето CV, но по пътя пада от колелото си, след като се блъска в автомобил. След това моли да бъде закаран до офиса на Salomon, за да може да остави CV-то си.

Чапман се появява в офиса със скъсан костюм, стъкла в косата си и превързан палец, от който тече кръв.

"Казах еротично, вместо екзотично" по време на интервю за работа в Goldman Sachs

Настоящ преподавател в бизнес училище споделя пред Business Insider, че когато като млад се явил на интервю за работа в Goldman Sachs бил толкова нервен, че на въпрос за живота му на Хавай, той отговорил, че тропическите острови са много "еротични" вместо "екзотични".

Когато интервюиращият го прекъснал и го накрал пак да повтори отговора, той отново казал "еротично". В днешно време преподавателят разказва историята с чувство за хумор и дори се шегува, че инвеститорите биха предпочели "еротични облигации" вместо "екзотични облигации."

Потенциална стажантка пропуска интервю в инвестиционна банка, след което моли банката да я препоръча, за да си намери друга работа

Студентка от университета Райс решава в деня преди интервюто си за работа в Jefferies, че не иска да се занимава с инвестиционно банкиране и просто не отива на интервюто. От Jefferies уведомяват кариерния център към университета, което може да й е създало неприятности с други компании, в които е имала интервюта, съдейки по дългия имейл, който тя праща на Jefferies и който завършва по следния начин:

Въпреки че вероятно скоро няма да се занимавам с инвестиционно банкиране, може да дойде време, когато бих искала да се възползвам от услугите на кариерния център на университета, може би, за да си намеря приятна работа като учител, или държавен служител. Бих била много благодарна, ако им напишете имейл за мен, за да ги уведомите, че съм ви поднесла най-искреното си разкаяние за цялата ситуация.

Всъщност, не мога да обясня това на никакъв език...

Колежанин си осигурява интервю за работа в офиса на Goldman Sachs в Токио, заради това, че владее японски език.

Всъщност, обаче той не разбира нищо от финанси.

Когато интервюиращият преминава на японски език и започва да му задава въпроси, свързани с финансите, потенциалният служител казва, че не знае тези термини на японски. Когато преминават отново на английски се оказва, че кандидатът за работа отново не може да обясни защо една компания би искала да емитира дълг вместо акции!

Интeрвю за работа в компания, чиито шеф по-късно е съден за това, че праща порно на стажантка

Анонимен колежанин споделя, че когато се явява на интервю за работа в Guerriero Wealth Holdings, е трябвало да общува с много млади мъже, (малко над 20 г.), които му задавали лични въпроси от рода на: за кой е гласувал през 2008 г. и какви са сексуалните му предпочитания.

Оказва се, че главният изпълнителен директор на компанията Томас Гуериеро, по-късно се явява в съда по обвинения, че изпращал порно материали и смс-и със сексуален подтекст на стажантка.

Моята слабост е...

Вездесъщият въпрос по време на интервю за работа е: "Какви са силните и слабите ви страни?" Кандидат за стажантска позиция изтъква като силна страна аналитичното си мислене, а като слаба - „хронични болки в гърба."

За щастие получава стажа.

Кандидатка за работа в Citigroup прикачва презентация с 11 слайда към молбата си за работа.

Презентацията подробно описват 9-те и силни страни, но е изпълнена с граматически грешки.

Презентацията е публикувана в популярния сайт dealbreaker.com, което говори достатъчно за нея.

Следвайте ни във Фейсбук