Днес, в последния работен ден на тази мразовита седмица, едва ли ще видим нещо по-различно от обичайното на Българска фондова борса, коментира за Profit.bg Дамян Колев, брокер в Наба Инвест.

“На световните пазари дълговите проблеми в Еврозоната избледняха и виждаме ръст на индексите по повод на това, че стресът и напрежението на пазарите отслабнаха, но все пак рискът от забавяне остава и прави търговията волативна,” допълва Колев.

Според него търговията на БФБ се води от други принципи и фактори за жалост. Предвид ниската ликвидност и тегленето на кеш, инвеститорите се въздържат от търговия, независимо от новините, които излизат.

“Все пак очаквам стабилизация в днешната сесия и възстановяване на загубите, които вчера претърпяха отделни позиции и бяха подложени на разпродажби, като Химимпорт, Монбат и Неохим,” завършва Колев.

Вчера индексът на сините чипове на БФБ SOFIX се понижи с 1.36%, затваряйки на 308.52 пункта, което бе най-ниското му ниво от началото на годината.

Дъно за 2012 г. удари и BG40, който вчера загуби 0.58% до 106.13 пункта.

* Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансов инструмент!