Котката, която претича през стадиона Анфийлд на 6 февруари 2012, се оказа не първият представител на котешкото семейство, посетил футболен мач на Ливърпул.

Но да си припомним историята: денят бе 6 февруари, течеше 11-тата минута на мача между Ливърпул и Тотнъм от Английската висша лига, резултатът бе 0:0. Котката, както често става с котките, се появи внезапно.

Тя изскочи на кратка разходка на терена, с което предизвика огромна радост сред зрители, футболисти и треньори- в крайна сметка не всеки ден се случва нещо подобно.

Фотографите се опитаха да заснемат всяка крачка на животното, което с малко стреснато, но все пак бодро изражение на муцунката, потича малко по тревата в полето на Тотнъм, приседна, послуша приветствения рев от трибуните и в крайна сметка бе изнесено от сътрудник на стадиона, без ни най-малко да се съпротивлява (което показва, че става дума за дружелюбна и свикнала с хора котка)

Историята с котката от 2012 г. обаче е истинска реминисценция на по-стара история.

Годината е 1964 г., а Ливърпул играе с Арсенал. Изведнъж на стадиона се появява черно-бял котарак. Фотографите, присъствали на мача, успяват да запаметят животното за историята:

Стани наш фен във Фейсбук