Къде обичат да почиват кралските особи? На този въпрос отговарят от туристическото издание Travel and Leisure.

През лятото техните скъпи яхти се закотвят най-често в курорти около Италия и Франция. През зимата пътуват към Карибитe. Около Коледа те обикновено карат ски в швейцарските Алпи.

Ето някои популярни курорти сред кралските особи:

Принцеса Маргарет: Остров Сейнт Винсент и Гренадин

Сестрата на Кралица Елизабет обича да почива тук. Земята, върху която тя е построила вилата си, й е сватбен подарък. Вилата се дава под наем за 28 000 долара на седмица в разгара на сезона и за 18 000 долара на седмица в по-слабите периоди.

Принц Николаос: Спетсес, Гърция

Гръцкият принц Николаос сключи брак тук, в хотел Посейдониан Гранд. Тук може да си наемете стая на цена от 311 долара нагоре.

Махарана Шриджи Арвинд Синг Мевар: Удайпур, Индия

Град Раджастан е перлата в короната на Удайпур. Наричат го Венеция на Изтока, заради многото езера. Тук са почивали Кралица Елизабет, кралските семейства на Дания и Испания, както и Мик Джагър.

Двореца, до който се стига само с лодка, е собственост на монарха Махарана и служи за хотел. Цените на двойните стаи започват от 825 долара.

Принц Уилям, връх Кения

Принц Уилям е предложил брак на Кейт Мидълтън в хотел Rutundu Lodge, в планина в Кения.

До този хотел няма път и се стига само по въздух или с коне, или вървейки пеша 7 мили. В книгата за гости Кейт е записала „Очарована съм от камините и свещите“. Принц Уилям е написал „Чакам с нетърпения следващия път.“ Цената на двойните стаи започва от 350 долара.

Кралица Елизабет и Принц Филип: Балморал, Шотландия

Кралицата идва тук в началото ба август и си тръгва в началото на октомври. Тя обича пикниците и ездата.

Тук през 1980 година фотографите за първи път видяха лейди Даяна, която тогава бе само приятелка на Принц Чарлз. Когато кралското семейство не е в замъка, той е отворен за посещение от туристи.

Принц Чарлз: Клостерс, Швейцарските Алпи

През зимата и пролетта тук може да видите всякакви кралски особи от различните краища на света. От 40 години насам Принц Чарлз посещава курорта Колстерс. Той отсяда в 5-звездния хотел Walserhof.

През 2008 г. фотографите запечатаха тук целувка между Принц Уилям и Кейт Мидълтън. През 2009 г. Уилям доведе Кейт тук за една седмица. Те имаха собствено бунгало с прислуга и платиха 60 000 долара за една седмица.

Хуан Карлос и Кралица София: Майорка

Крал Хуан Карлос, Кралица София и техните семейства прекарват лятната ваканция в Майорка. Папараците са улавяли кралицата на шопинг из главните улици и да води внуците си във аквапарка.

Кралят, който си пада по яхтите, често взема участие в регатите, които се организират тук. През август 2009 г. кралското семейство бе засечено на обяд с Мишел Обама.

Саудитското кралско семейство: Коста Смералда

Плажната ивица е пълна с вили на саудитски принцове.

Тук принцеса Даяна прекара последната си лятна ваканция.

Ако си нямате вила или яхта, може да нощувате в хотел Cala di Volpe. Цените започват от 725 долара на вечер.

Крал Абдула и Кралица Рания: Сен Тропе

Мнозина принцове идват тук, за да сменят обстановката след като Коста Смералда вече им е омръзнала.

Папараците уловиха вечеря между Кралица Рания и Наоми Кембъл в Клуб 55.

Датският принц Фредерик: Скаген

Принц Фредерик и семейството му прекарват всяка лятна ваканция в датския град.

Това е малко рибарско градче с население от едва 8 000 души, но много красива природа. Къщите са красиви, боядисани най-често в жълто и с червени покриви. В края на 19-ти век тук са живели много художници, заради възможностите за красиви пейзажи. Техните творби са изложени в местния музей.

Стани наш фен във Фейсбук