Представете си, че отивате в банката, за да проверите депозитната си кутия и излизате час по-късно, знаейки, че тайните служби са по петите ви, пише New York Daily News.

Странният сценарий наскоро се случва на възрастен жител на Лонг Айланд, Ню Йорк. Той открива хиляди фалшиви долари в кутията си в клон на банка Chase.

Човекът, чието име не се споменава, се опитал да отвори депозитната си кутия със стар ключ и осъзнал, че не може. Помощник мениджърът на банковия клон забелязал, че номерът на ключа съвпада с номера от друга кутия и я отворил. Вътре имало два пакета с фалшиви долари на обща стойност 112 000.

“Клиентът бил объркан и заявил, че не знае как парите са попаднали в неговата депозитна кутия,” информира NY Daily News, цитирайки съдебните документи.

Оказва се, че всичко това е било едно голямо недоразумение. Клиентът се връща в банката на следващия ден с няколко агенти на тайните служби и разбират, че номерът на неговата кутия и ключ са променени заради вътрешна реорганизация в банката. В крайна сметка, се оказва, че кутията с фалшивите пари не е негова.

От полицията имат заподозрян в Лон Айланд, но засега не разкриват името му.