Рон Уейн можеше да е част от историята, но вместо това в момента той е само бележка под линия, пише Business Insider.

Уейн е един от основателите на Apple, заедно със Стив Джобс и Стив Уозняк. Само 12 дни след основаването на компанията обаче той премисля и се оттегля от компанията, пропускайки да спечели цяло състояние.

Сега Уейн решава да обясни във Facebook веднъж завинаги защо е напуснал Apple:

Не се отделих от Apple заради липса на ентусиазъм по отношение на концепцията за компютърните продукти. Освен първоначалните опасения по отношение на финансовите рискове, напуснах, защото не чувствах, че тази нова компания ще бъде работната среда, която си представях, на практика до края на живота ми. Вярвах напълно, че ще успея, но не знаех кога, какво ще трябва да жертвам за да стигна дотам, или колко дълго ще отнеме за да се постигне този успех.

Ето колко пари е загубил Уейн от напускането си:

Противоположно на това, което се съобщава в медиите не съм пропуснал да спечеля милиарди долари. Периодът между 1976 и 2012 г. е доста дълъг. Apple премина през много трудни времена и много хора мислеха, че в различни периоди от съзряването си компанията просто ще фалира. Вероятно съм изгубил десетки милиони долари. Съвсем честно, между нас казано, това изгражда характера.

Ако знаех, че компанията ще направи 300 души милионери само за четири години, щях да остана тези четири години. След това щях да си тръгна така или иначе. Стив и Стив си имаха техен проект. Те искаха да променят света по техния си начин. Аз исках да го променя по моя начин.