Офис сградата „Лендмарк Център Варна” ще бъде продадена на публичен търг на 21 март 2012. Търгът ще бъде организиран от консултантите по недвижими имоти „Jones Lang LaSalle”, които ще изпратят специално за събитието лондонския си екип. Въпреки че публичните търгове са много разпространени по света, в България те все още са рядкост. „Лендмарк Център Варна” е проект на “Лендмарк холдингс”.

Ориентировъчната цена за сградата е 6.7 млн. евро.

Андрю Пеърсън (Andrew Peirson) управляващ директор на „Jones Lang LaSalle” за Сърбия и Българя коментира „Нашата компания провежда в лондонския ни офис публични търгове на тримесечна база. Това се превръща в много популярен модел за продажба на активи в сектора на недвижимостите. Търгът във Варна ще е първият, за когото екипът ни ще пътува зад граница и очакваме много сериозен интерес към тази знакова офис сграда в центъра на Варна.”

„Аз вярвам, че откритите и прозрачни процедури винаги ще водят до най-добрите възможни цени и резултати във всеки търговски процес. Ползвам се с подкрепата на финансиращата банка, на „Jones Lang LaSalle” и на мениджърския екип на “Лендмарк холдингс” и вярвам, че този подход ще се превърне в иновативен и ефикасен начин за осъществяване на сделки в България и региона,” коментира Ричард Макдоналд (Richard MacDonald), собственик на “Лендмарк Център Варна”.

„Jones Lang LaSalle” е световен лидер в сектора на недвижимите имоти и инвестиционния мениджмънт. Компанията разполага с над 40 000 служители и близо 1000 офиса в 70 страни.

"Лендмарк холдингс" притежава диверсифицирано портфолио от собствени инвестиционни проекти. Сред тях са търговски имоти, офис сгради, логистични центрове, жилищни сгради и центрове за отдих и развлечения.