Средностатистическата англичанка има дрехи на обща стойност 1 212 паунда.

The Sun обаче ни среща с три дами, които не са средностатистическата британка. Те с гордост казват, че предпочитат да си купят нещо на Luis Vuitton, отколкото да плащат ипотека. Ето ги и тях:

Кели има гардероб на стойност 20 000 паунда

24-годишната Кели Фитцхарис никога не носи една и съща рокля два пъти!

Тя е фризьорка и печели по 18 000 паунда на година, като харчи всички тях за дрехи. Поради тази причина все още живее с родителите си.

„Имам над 100 чифта обувки, 250 блузи, 250 рокли и над 100 чанти.

Най-скъпото нещо, което имам, са обувки на Louis Vuitton за 800 паунда. Купих ги от разпродажба и съм ги носила само няколко пъти.“

„Всичко започна, когато бях на 16 години. Тогава получих първата си заплата и веднага отидох и я изхарчил за дрехи. Беше невероятно чувство. Осем години по-късно правя същото, когато получа заплатата си и за това не мога да се изнеса в собствен дом,“ признава тя.

Когато била на 18 години Кели е имала кризисен момент. Извадила си кредитна карта и направила дълг от 1500 паунда за няколко седмици. Тогава баща й взел картата и повече не и позволява да има такава.

„Преди две години изтеглих заем от 2000 паунда, за да си купя дизайнерски тоалет и някои други неща за Коледа. Не се чувствам уверена, ако не съм облечена в нови и скъпи дрехи,“ казва Кели.

Джени – има дрехи за 50 000 паунда

27-годишната Джени Пиърс е ПР експерт. Тя живее с приятеля си – 28-годишен застраховател. Преди това дълги години е живяла с родителите си.

Печели по 21 000 паунда на година.

„Дълго време не се изнасях от къщи, защото не можех да си представя да харча парите си за наем и храна!“ казва Джени.

„Имам чанта на Шанел за 1500 паунда. Имам и две чанти на Mulberry за по 700 паунда всяка, както и три шала на Louis Vuitton за по 100 паунда.

Когато бях на 18 години имах кредитна карта за първи път – това беше катастрофа – още я изплащам. В университета изтеглих студентски заем за 21 000 паунда и ги профуках за дрехи.

В момента дължа около 10 000 паунда по кредитните си карти, имам овърдрафт и изглежда скоро няма да изплатя студентския си заем,“ казва 27-годишната Джени.

„Знам, че е нелогично, но дълбоко в себе си се радвам, че избрах Louis Vuitton пред това да имам собствен дом.“

Шарън – гардероб на стойност 32 000 паунда

40-годишната Шарън Франсиз работи като личен асистент и казва, че е пристрастена към мола.

„Когато отвори новия мол в Страдфорд приятелките ми се притесняваха, че ще загубят в него, но аз от седмици преди това си бях свалила от интернет плана на сградата и знаех точно къде се намират любимите ми магазини.

Имам 57 чифта обувки, 30 чанти. Любимата ми чанта е на Louis Vuitton и струва 50 паунда. Носила съм я само 2 пъти – тя е прекалено хубава, за да я нося всеки ден.“

„Харча повече пари, отколкото печеля,“ признава и тя. „Когато имах кредитна карта нещата излязоха извън контрол. Натрупах 9 000 паунда дълг. Все още имам дълг от 4000 паунда. Знам, че трябва да се ограничавам, но не мога. Наскоро направих 6 поредни дни без да си купя нещо – това за мен бе рекорд,“ казва Шарън.