Швейцарската марка часовници "Hublot" представи последното си уникално творение - часовник за 5 милиона долара, украсен с над 1200 диаманти, като шест камъка са над три карата. Това съобщи президентът на компанията Жан-Клод Биве, цитиран от БГНЕС.

Със своите 5 милиона долара това е най-скъпият часовник в света, но "става все по-трудно да стигнем по-далеч, защото повърхността на часовника е ограничена", обясни Биве на пресконференция по повод новите модели на "Hublot", представени на изложението Базелуърлд.

Изложението ще събере от утре за една седмица цвета на световното часовникарство и бижутерия в швейцарския град Базел. Марката, която е част от френската компания LVMH, вече привлече вниманието с часовник за 1 милион долара, след това за три милиона долара, показани на Базелуърлд миналата година.

Новият модел вече е желан от множество претенденти, заяви Биве, без да дава повече подробности. Часовникът е в стил арт деко и е украсен с 1282 диаманти, шест от които са над три карата. Диамантите са общо 140 карата, а каишката е направена от бяло злато. За изработването на часовника са били необходими 14 месеца.

Марката вече подготвя още по-скъп часовник и Биве разкри, че за да се увеличи цената му, било решено за изработването на циферблата да се използва диамантен лист вместо стъкло.