След като ви показахме някои много глупави престъпници (виж тук и тук), нека да се спрем и на няколко крадци, които са показали и добра страна:

Крадецът, който върна съдържанието на краден лаптоп на USB

Крадец, който отмъкнал лаптопа на университетски професор от Швеция, явно се е почуствал гузен, когато разбрал, че на компютъра се намира 10-годишния труд на човека и върнал съдържанието на USB носител.

Професорът оставил куфарчето си зад една врата на стълбището и влязъл в общата пералня за няколко минути. Когато се върнал куфарчето било изчезнало. Няколко дни по-късно той получил USB от крадеца.

Крадецът, който се засрамил от деца с касички

Въоръжен крадец нахлул в дом в Бремен, Германия, и насочил пистолет срещу жена, която заварил вътре. В този момент, от горния етаж слезли две деца (жената била тяхна бавачка) и предложили да му дадат касичките със спестяванията си, ако я пусне. Това така го трогнало (и вероятно засрамило), че той избягал. От полицията не съобщават на колко години са двете деца, но казват, че са по-малки от 7 г.

Крадецът, който отиде в полицията, защото намерил детско порно на откраднат от него телефон

През октомври 2011 г. един крадец в Австралия, забелязал, че кола, паркирана пред супермаркет е с отворен прозорец. Той задигнал два мобилни телефона и портфейл от нея. По-късно обаче видял записано детско порно на един от телефоните. Той бил така възмутен, че отишъл в полицията. Благодарение на него е арестуван 46-годишен мъж.

Съдийката му дала по-лека присъда - един месец затвор и глоба.

Крадец върнал кола, след като намерил вътре бебе и се скарал на родителите

Мъж и жена от Флорида отишли за риба. Жената твърди, че времето било студено за това тя оставила детето в колата и отишла само да помогне на мъжа с багажа, без да има намерение да оставя бебето само дълго време.

Така и не е ясно колко време бебето е било само в колата, но в това време тя била открадната. Малко по-късно крадецът се върнал и се разкрещял на жената за това, че е оставила бебето само.

Тя извикала полиция, но крадецът избягал и така и не бил заловен.

Крадецът, който върна видео камера на безнадеждно болна жена

Камерата на Джейми Макълрат била открадната от колата й. По-късно крадецът разбрал от новините, че жената е болна от рак, който не може да бъде опериран. Той се разчуствал и върнал камерата.

Той се обадил на журналист от телевизията и му описал паркинг, на който е оставил камерата на жената.

Крадецът, който върна коледна украса с извинителна бележка

Крадец от щата Индиана откраднал надуваем Дядо Коледа и два надуваеми пингвина от двор. Два дни по-късно обаче те били върнати заедно с бележка с извинение плюс 100 долара.

Крадец, който върна бижута след 10 години

Крадец в Саудитска Арабия върнал бижута след 10 години. Той оставил торба на прага на жертвата си и почукал настойчиво на вратата, след което избягал. Човекът първоначално се уплашил и извикал полиция, но когато полицаите отворили торбата, той разпознал свои бижута вътре.

В торбата имало и бележка, в която крадецът моли за прошка. Той обяснява, че е откраднал златните бижута, защото е имал нужда от пари, но финансовото му състояние вече се е подобрило и за това ги връща. За 10-те години цената на златото се е повишила доста, така че, ако собственикът ги продаде сега, ще има голяма печалба, уточняват местните медии.

Крадецът, който върна кола след телефонно обаждане от собственика

Странна случка се разиграва в Бразилия – крадец отмъква кола, но докато пътува е нея получава обаждане от собственика. По телефона в колата, собственикът моли крадеца да му я върне, тъй като имал големи финансови проблеми в момента. Колата не била скъпа – струвала 2 250 долара.

Крадецът се разчуствал и му казал, че ще остави колата на паркинг X, от където той може да си я вземе.

Крадците, които върнаха картина за 2.75 млн. паунда, след като не успели да я продадат на черния пазар

Картина, открадната от музей в Брюксел през 2009 година бе върната след като крадците не успели да й намерят купувач. Това бил портрет на стойност 2.75 милиона паунда. Кражбата била доста нагла – крадците заплашили с пистолет охраната и посетители в музея посред бял ден.

Две години по-късно те я върнали.

Крадец върна урна с прах на починал човек

Крадец проникнал в дома на Керъл Лалонд на Коледа 2011 година и отмъкнал телевизор, компютър, бижута и кутия, в която може би е смятал, че има скъпоценности.

Оказало се обаче, че в кутията е прахът на съпруга на Керъл. Двамата били женени 58 години. Керъл, която е сляпа, помолила крадците да й върнат урната по телевизията.

Няколко дни по-късно жена, работеща в Армията на спасението, намерила в кабинета си торба. В нея били личната карта на Керъл, бял бастун за слепи, някои бижута и урната с праха на съпруга й.

Стани наш приятел във Фейсбук