Макар и не всички да приемат за даденост нещата, които богатите казват, вероятно след като си натрупал милиарди е нормално да даваш съвети и сентенции за живота.

Вижте какво казват някои милиардерите и успели бизнесмени за парите, успехите и за това как трябва да се гледа на живота:

Карл Айкан, бизнес магнат и инвеститор

В живота и в бизнеса има два основни гряха. Първият е да действаш прибързано без да мислиш, а другият е да не действаш въобще.

Ричард Брансън, основател на Virgin Group

Ако съм решил да влизам в нов бизнес, прекарвам три или четири месеца, за да науча всичко възможно за него. След това намирам способни хора, които да управляват ежедневните операции, но докато те го управляват аз поне знам за какво говорят, когато дойдат при мен.

Принц Алуалид бин Талал, член на кралското семейство на Саудитска Арабия

В днешно време всеки, който не може да говори английски език и не може да използва интернет се счита за изостанал.

Карл Албрехт, основател на веригата супермаркети Aldi

Нуждите на клиентите имат притеснителната склонност да не остават задоволени за много дълго време.

Джеф Безос, основател на Amazon.com

За добрите идеи винаги ще има финансиране, така че това няма да е проблем. Ще видите обаче, че ще става все по-трудно и по-трудно за лошите идеи да се намира финансиране.

Ингвар Кампрад, основател на IKEA

Човек може да направи толкова много неща за 10 минути. Десет минути след като изтекат са си отишли завинаги. Разделяйте живота си на части от по 10 минути и жертвайте колкото се може по-малко от тях с безсмислени дейности.

Тед Търнър, основател на CNN

Животът е игра. Парите са начина, по който отбелязваме резултата.

Шелдън Аделсън, основател на Las Vegas Sands

За мен бизнеса е като автобусите. Стоиш и чакаш на ъгъла, но не харесваш за къде е първия автобус? Изчакваш десет минути и хващап друг. Не ти харесва и този? Те просто продължават да идват. Атобусите и бизнеса нямат край.

Фил Найт, основател на Nike

Проблемът в Америка не е, че правим прекалено много грешки, а че правим прекалено малко.

Джон Рокфелер

Непотребни са ми хора, които се провалят. Причината за техния провал не е моя работа, но аз искам с мен да работят успели хора.