Къщите на дърво вече не са само за децата. Те вече могат да бъдат удобна стая за гости, луксозна хотелска стая или офис.

Обикновено модерните къщи на дърво са енергоефективни, като имат слънчеви панели или химическа тоалетна.

Вижте няколко уникални къщи на дърво, подбрани от CNBC.

Вашингтон, САЩ

Построена е през 2005 г. като хижа по подобие на тези в швейцарските Алпи. Има малка кухня, баня, всекидневна с камина, тераси и в нея могат да спят 4 души. До нея се стига по рампа.

Езеро Мускока, Онтарио, Канада

Дизайнът е измислен от канадски архитект Лукас Кос през 2003 г. при бюджет 50 000 канадски долара. Площта на дома е 38 кв. м.

Кросвил, Тенеси

Тази къща има 10 етажа и площ от около 800-900 кв. м. Може би това е най-голямата къща на дърво в света.

Дизайнерът на дома Хорас Бъргъс казва, че вдъхновението за проекта дошло от Бог - „Един ден се молех, казва той, „и Господ каза „Ако ми построиш къща на дърво, ще се погрижа никога да не ти липсва материал за строеж.“

Йелм, Вашингтон

Има площ 37 кв. м. Намира се в една конеферма, с гледка към езеро. В нея могат да спят двама души. Има красива извита стълба, чрез която се стига до самата стая.

Германия

Това е само един от многото странни проекти на немската фирма Baumraum. Къщата има дори тераса, която побира маса и няколко стола.

Атина, Гърция

Някои деца имат голям късмет. Например, децата на този, който поръчал тази къща, в стил убежище на Джеймс Бонд. Тя пуска вътре само хора, чиито отпечатъци разпознава. На покрива има камери с режим за нощно виждане. Вътре има плазмен телевизор, на който богатото дете може да гледа любимите си филми спокойно.

Калифорния

Създатели са фирма Treehouse Workshop. Вратите и прозорците са взети от дома на писателя Робърт Луис Стивънсън.

Алнуик, Англия

Това е една от най-големите къщи на дървета в света. В нея се помещава ресторант, който може би е единствен в света.

Къщата прилича на излязла от някоя приказка или книга за Хари Потър. Сред атракциите вътре в стаите са дърветата, които пронизват пода и тавана.

Офис в Шропшайър, Англия

Офисът има малка кухня с хладилник, телефон и интернет.

Нотингхамшир, Англия

Това са три къщи, всяка от които има 4 стаи за двама със собствена баня, плюс всекидневна и кухня. Във всекидневната има дори билярдна маса. На терасата се помещават трапезарията, сауна и джакузи.