Може да си избирате дестинация за почивка на принципа „Искам да отида там“ или на принципа „Имам пари да отида там.“

Вижте в кои 6 държави е най-евтино да си турист:

Боливия

Голяма част Южна Америка е доста евтина за престой. В Боливия трудно може да похарчите над 40 долара на ден, като в това влиза хотел, транспорт и храна. Една от най-известните туристически обиколки тук струва 200 долара на човек за 4-дневно пътуване из страната на ол инклузив принцип. Хостелите в столицата Ла Пас не са толкова евтини, колкото в другите части на страната, но пък извън Ла Пас всичко е много изгодно.

Албания

Албания има голяма плажна ивица и евтини хотели. Може да намерите хотел за по-малко от 20 долара на вечер, а храната да ви струва под 10 долара. Може да няма известните атракции на Гърция и Италия, но е близка до климата и пейзажа им, като цените са по-ниски, а няма тълпи от досадни туристи. Албания е и близо до България, така че няма да имате големи разходи за път до там.

Индия

Пътуването с влак из страната е изключително евтино. Добър хотел може да си наемете за 30 долара и дори по-малко. Може да се храните обилно за 10 долара на ден. На местата, където има голямо струпване на туристи, цените са малко завишени, така че ги избягвайте, мака и че дори и завишените цени не са кой знае колко високи.

Колумбия

Още една южноамериканска държава, където все още е евтино (макар че това е с тенденция да се промени). Тук може да си позволите да почивате край карибските води по-изгодно. Хотелите са евтини, а в Националния парк Тайрона до Картагена може просто да си наемете хамак за 5 долара на вечер.

Малайзия

В Югоизточна Азия всички се насочват към Тайланд, Виетнам, Камбоджа, Лаос, а Малайзия остава малко забравена.

Тук може да наемете стая за по-малко от 20 долара на вечер, макар че в столицата Куала Лампур цените са малко по-високи.

Местната авиокомпания Air Asia прави вътрешни полети на много евтини цени. Един от най-големите плюсове на Малайзия е добрата и същевременно много евтина храна.

Йордания

Хостелите тук таксуват по около 10 долара на човек. На улицата се продава много храна и е евтина. Повечето местни атракции са с цена 1-2 долара за вход.

Изключение прави разглеждането на град Петра, което струва 80 долара за 2 дни. Това обаче е поносимо, като се има предвид, че ще бъде най-съществения ви разход.