"Титаник 3D" беше пуснат в Китай без сцените, където героинята на Кейт Уинслет позира гола пред героя на Леонардо ди Каприо, съобщи бТВ.

В Държавното управление за кино, радио и телевизия в Китай са решили, че заради изключителната реалистичност на 3D ефектите зрителите ще се опитват да докосват всичко с ръце и ще пречат на останалите да гледат спокойно филма. За да бъдели избегнати конфликти в залата, сцените с голата Кейт Уинслет били изрязани.

Някои от зрителите на триизмерната версия обаче са недоволни от решението на местните власти. "Да не би да мислите, че дойдох да гледам айсберг в 3D формат?" – коментира един от тях.

Триизмерната версия на прочутия филм на режисьора Джеймс Камерън беше пусната по кината в Китай във вторник и вече събра от продажбата на билети 11,6 млн. долара.

Разпространителите предполагат, че до края на тази седмица филмът, който се показва в 2400 кина едновременно, ще донесе повече пари от оригиналния вариант на "Титаник" от 1998 г. Тогава в Китай лентата заработи 44 млн. долара от общите приходи от 1,9 млрд. долара по целия свят.

Показателно е, че в Индия, където през 1998 г. бе наложена аналогична цензура на тази в Китай, този път "Титаник" излиза в оригиналния си вид. Филмът вече е събрал над 1.2 млн. долара.