Австрийският магнат Карл Влашек, който е на 94 години, възнамерява да се жени за пети път. Щастливката е неговата приятелка Фредерике „Рики“ Щенк. Тя пази възрастта си в тайна, но изглежда поне 30 години по-млада от младоженеца. Въпреки това, тя е доста над възрастта на обичайните годеници на милиардери.

Влашек има състояние от 4.7 млрд. долара. Той е основател на веригата Billa и един от най-големите имотни магнати във Виена. Той съобщи за годежа в един от имотите си – петзвезден хотел. В същия хотел, преди години, Влашек се е подвизавал като пианист.

Той се запознал с бъдещета си пета съпруга във Виена преди няколко години. И двамата са загубили бившите си съпрузи на една дата.

Сватбата ще се състои след няколко дни.

Влашек има 5 деца и казва пред медиите, че иска „още 5-6 най-малко“. Булката обаче се засмяла на тази реплика и му напомнила, че вече не е толкова млада.

И други милиардери са близо до цифрата 5. Шефът на Revlon Рон Перелман се ожени за пети път преди две години, преди още да е изсъхнало мастилото по сертификата му за развод с актрисата Елън Баркин. Шефът на Oracle Лари Елисън пък е на номер 4, но все още има време.