Хип-хоп изпълнителите се оформят като доста добри бизнесмени и дори сп. „Форбс“ вече прави класация Хип-хоп топ 5 на петимата най-богати изпълнители от този жанр.

Все още няма милиардер от хип-хоп, но някои сериозно са се запътили натам. Най-близо е Пи Диди, който има 550 млн. долара.

Ето кои са 5-те най-богати в хип-хопа:

1. Шон Комбс, по-известен като Диди – 550 млн. долара

Той е успешен изпълнител вече 15 години. Освен от музика той печели от странични бизнеси и реклама. Рекламира водка Ciroc и получава милиони от процент от продажбата и всяка година. Има дялове в марката за дрехи Sean John и Enyce, маркетинг компанията Blue Flame, музикалната компания Bad Boy, няколко технологични компании и кабелния канал cable Revolt, който ще дебютира през 2013 г.

2. Шон Картър, по-известен като Джей Зи – 460 млн. долара

За разлика от Диди Джей Зи все още се занимава активно с музика и ходи на турнета. През 2004 година той продаде марката си дрехи Rocawear за 204 млн. долара и подписа 10-годишен договор за 150 млн. долара с Live Nation през 2008 г. Има дялове в New Jersey Nets, веригата клубове 40/40 Club, рекламната компания Translation, козметичната компания Carol’s Daughter и няколко други бизнеси.

3. Андре Янг, по-известен като Доктор Дре – 260 млн. долара

Най-голямата част от парите му идват от слушалки – през август HTC плати 300 млн. долара, за да купи 51% от Beats Electronics –компанията, основана от Доктор Дре и Джими Йовайн през 2008 г. В момента неговия дял в нея е на стойност 100 млн. долара.

4. Браян Уилямс, по-известен като Бърдмен – 125 млн. долара

Той е един от основателите на Cash Money Records. Ако беше единствен основател щеше да е много по-насред в списъка, но той дели компанията с брат си. Те основаха компанията преди 20 години. Те пожънаха голям успех с популярността на техните рапъри Ники Минаж, Лил Уейн и Дрейк.

5. Къртис Джексън, по-известен като 50 Cent – 110 млн. долара

Рапърът е роден в Куинс. През 2007 г. той продаде дела си във Vitaminwater за 100 млн. долара и използва парите за скъпи коли и ремонт на дома си в Кънектикът, който преди това е принадлежал на Майк Тайсън.