Испанското градче, което миналата година беше боядисано в синьо за снимките на 3D лентата "Смърфовете", беше залято от туристи. Хускар е с население от едва 250 души, но след поразителната промяна беше посетено от стотици хиляди туристи.

Градчето Хускар, което се намира в покрайнините на Андалусия в Южна Испания, се превърна в предпочитана туристическа дестинация от много хора.

След като жителите на градчето осъзнаха туристическия потенциал от новия изглед на мястото, в което живеят, през декември миналата година те гласуваха да запазят отличителния цвят на къщите си. Те трябваше да потърсят специално разрешение от местните власти и от местния архиепископ, тъй като дори църквата е боядисана в синьо.

Преди това къщите бяха в типичния за Андалуската област бял цвят, информира БНТ. С новата си визия бизнесът в градчето процъфтява, а ресторантите и магазините за сувенири просперират.

Първоначалната промяна на Хускар дойде, след като градчето беше избрано за рекламен клип на 3D лентата "Смърфовете", в която освен малките сини човечета взимат участие и актьорите Нийл Патрик Харис и колумбийската актриса София Вергара.