От предстоящия конгрес очаквам БСП да излезе стабилна, спокойна, единна и с ясна политика. Това е най-важното за мен.

Това каза лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев след редовната XVIII отчетно – изборна конференция на партията във Варна, информира БГНЕС. Според него всеки има право на еволюция - един човек може да каже, че няма да се връща в БСП, после, че ще се връща, че ще се кандидатира, и след това, че няма да се кандидатира за председател.

"Моето убеждение, което съм заявявал и публично е, че в БСП има място за всеки, който искрено иска да работи, за да отстраним тази вредна власт. Тук не става въпрос за интереси на БСП. Нямаме право да допуснем ГЕРБ още един мандат да разсипват България. Аз нямам лични амбиции, не само лидерски, но и по отношения на изпълнителната власт", подчерта Станишев и добави: За мен е важно БСП да върне доверието, да бъде в състояние да реализира политика, която да спре този порочен кръг.

"Отворете си очите. Държавата се разсипва. ГЕРБ ще остави опоскана, празна хазна. С 4 млрд. нови дългове... Всички вие ще плащате. Ще оставят неработеща и блокирана държава, запушена администрация. Разсипано здравеопазване, 500 млн. задължения на болниците. Ниско усвояване на еврофондове. С олигархична икономика, където само приближени фирми на ГЕРБ правят свръхпечалби, на гърба на всички. С разсипан дребен и среден бизнес. Тук не става за мястото, на един или друг човек, а за отговорността на БСП пред държавата", каза още лидерът на БСП.